ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η βιοτεχνολογία συνεχίζει να παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στη σύνθεση καλλυντικών προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας συνέβαλε στην επίτευξη ολοένα και πιο αποτελεσματικών τρόπων παραγωγής και αναπαραγωγής πλήθους πρώτων υλών που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη κοσμετολογία.

Η βιοτεχνολογία αναδεικνύει κρίσιμα βιοδραστικά συστατικά όπως o EGF (Επιδερμικός Αυξητικός Παράγοντας), μέσω εξελιγμένων διαδικασιών βιοπαραγωγής ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρήση συστατικών με σημαντικές δραστικές ιδιότητες.

Αυτές οι εξελίξεις συμβάλλουν στην παραγωγή πιο αποτελεσματικών καλλυντικών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μειώνουν σημαντικά τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η προμήθεια ορισμένων πρώτων υλών στο περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, έχουμε παραμείνει ως πρωτοπόροι στην χρήση Επιδερμικών Αυξητικών Παραγόντων που εφαρμόζονται σε καλλυντικά σκευάσματα.

Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που υπάρχει στον οργανισμό μας και παράγεται με την μέθοδο της ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Ικανή να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος στέλνοντας μηνύματα στους Ινοβλάστες, των οποίων η δραστηριότητα επιβραδύνεται με την πάροδο του χρόνου.

Η δράση των Αυξητικών Παραγόντων ευνοεί την οργανική παραγωγή των κύριων εξωκυτταρικών ενυδατικών στοιχείων που διατηρούν την νεότητα και την σφριγηλότητα του δέρματος: το Κολλαγόνο, την Ελαστίνη και το Υαλουρονικό οξύ.

Επιπλέον, είμαστε πρωτοπόροι στη σύνθεση καλλυντικών με την χρήση άοσμου Όζοντος, που αποτελεί ορόσημο για το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του εργαστηρίου μας.