ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΟΙ ΑΥΞΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Είναι πεπτίδια που ανήκουν στην οικογένεια των κυτοκινών, έχουν την δυνατότητα να προκαλούν μια σειρά δράσεων στα κύτταρα όπως:

  • Την αναγέννησή τους
  • Την παραγωγή εξωκυτταρικών ουσιών (Eλαστίνη, Kολλαγόνο και Yαλουρονικό οξύ)

Το 1960 οι Dr. Cohen και Dr. Rita Levy Montalcini ανακάλυψαν τον Επιδερμικό Αυξητικό Παράγοντα EGF (Epidermal Growth Factor), μια ανθρώπινη ενδογενή πρωτεΐνη που βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στα σωματικά υγρά και λαμβάνεται μέσω της βιοτεχνολογίας. Οι πρώτες εφαρμογές έγιναν σε εγκαύματα και μεγάλες ελκώσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ταχύτερη επούλωση σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους μέχρι τότε.

Η ISSÉIMI χρησιμοποιεί στα Δερμοκαλλυντικά της Αυξητικούς Παράγοντες βιοτεχνολογικής προέλευσης, ακριβώς παρόμοιους με αυτούς που ήδη έχουμε στο σώμα μας Με αυτό τον τρόπο το σώμα μας αναγνωρίζει τους Αυξητικούς Παράγοντες σαν δικούς του, προκαλώντας τις ίδιες κυτταρικές αντιδράσεις όπως και οι φυσικοί.

Οι Αυξητικοί παράγοντες, εξαιτίας του μεγάλου μοριακού τους βάρους είναι αποτελεσματικοί όταν εφαρμόζονται σε δέρμα που έχει υποστεί αλλοιώσεις. Για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους, Η ISSÉIMI ανέπτυξε και πατένταρε ένα σύστημα μεταφοράς που επιτρέπει στους Αυξητικούς Παράγοντες να φτάσουν στους υποδοχείς τους και να αναπτύξουν τις λειτουργίες τους.

Η ευρεσιτεχνία μας, που ελήφθη το 2008, έλαβε τις παρακάτω ενδείξεις σε ότι αφορά τις ιδιότητες του Επιδερμικού Αυξητικού παράγοντα (EGF):

  • Επανορθωτικός
  • Ευεγερτικός για την ακμή
  • Ευεγερτικός για τις ραγάδες
  • Ανανεωτικός
  • Αντιγηραντικός

Γιατί ποιο λόγο χρησιμοποιούμε τον EGF;

Πυροδοτεί μια ταχεία αντίδραση σε κυτταρικό επίπεδο τόσο στο δέρμα όσο και επιφανειακά στην επιδερμίδα.
Διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην αναγέννηση των κυττάρων.
Διεγείρει τον μηχανισμό αναγέννησης των κυττάρων, που με τα το πέρασμα των ετών επιβραδύνει.

Στην περίπτωση του δέρματος, τα ενεργοποιημένα κύτταρα είναι οι Iνοβλάστες και οι ουσίες που παράγουν είναι:

  • Το Κολλαγόνο
  • Η Ελαστίνη
  • Το Υαλουρονικό Οξύ

Στην περίπτωση της επιδερμίδας, ο EGF προκαλεί την επιφανειακή αναγέννηση των Κερατινοκυττάρων

 
 

Μαθαίνοντας το δέρμα να σκέφτεται

Οι Αυξητικοί Παράγοντες δρουν ως αγγελιοφόροι, παρέχοντας στα κύτταρα τις αναγκαίες πληροφορίες ώστε να κινητοποιήσουν τον μηχανισμό τους Δηλαδή: αντί να παρέχουμε τις αναγκαίες ουσίες στο κύτταρο (π.χ. Υαλουρονικό Οξύ), παρέχουμε την πληροφορία ώστε το κύτταρο να παραγάγει αυτή την ουσία οργανικά. Το μαθαίνουμε να σκέφτεται

Ο EGF έχει ρυθμιστική ικανότητα στις λειτουργίες του δέρματος, ώστε να μπορεί για παράδειγμα να μετατρέψει ένα λιπαρό δέρμα σε πιο ισορροπημένο.
Αυτή η δυνατότητα πηγάζει από την αναγεννητική λειτουργία του EGF.
Εξαιτίας της ικανότητας παραγωγής κυττάρων, νέα κύτταρα με ομαλοποιημένες λειτουργίες παράγονται, όπως σε ένα βρέφος. Όσο περισσότερα είναι τα νέα κύτταρα, τόσο ομαλοποιούνται οι λειτουργίες του δέρματος.
Ο EGF έχει επίσης την ικανότητα να ενεργοποιεί τους αντιγηραντικούς μηχανισμούς του δέρματος, ενεργοποιώντας το υπεροξείδιο της δισμουτάσης (SOD).