Τα 3 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις οπωσδήποτε για να απαλλαγείς απο τις πανάδες μέσα σε 8 εβδομάδες – εγγυημένα


Facebook


Instagram

Το καλοκαίρι πέρασε, ήλιος, βόλτες, θάλασσα, μια υπέροχη εποχή που αγαπάμε όλες, όμως άφησε πίσω τα σημάδια του στην επιδερμίδα μας όπως οι αντιαισθητικές πανάδες. Έχουμε διαβάσει λίγο πολύ για τις αιτίες που τις προκαλούν, η έκθεση στον ήλιο, ορμονικές δυσλειτουργίες ή κάποια αναγκαστική φαρμακευτική αγωγή άφησαν ανοιχτή την πόρτα στην εμφάνιση αυτού του ενοχλητικού φαινομένου από το οποίο πρέπει να απαλλαγούμε!

Τι είναι οι πανάδες;

Οι δυσχρωμίες του δέρματος, με ποικιλία στον τρόπο που εμφανίζονται όπως και στους μηχανισμούς που είναι οφείλουν την εμφάνισή τους, είναι ιδιαιτέρως αντιαισθητικές, ιδίως όταν εμφανίζονται με την μορφή κηλίδας. Μπορεί να πρόκειται για φακίδες, μέλασμα ή χλόασμα ή “μάσκα εγκυμοσύνης” , ακτινικές κηλίδες ή κηλίδες από φωτοευαισθησία.

Ποιες είναι οι αιτίες που εμφανίζονται;

Πέρα από γενετική προδιάθεση οι πανάδες οφείλονται σε χρήση φαρμάκων, φυτικών ουσιών, αρωμάτων, καλλυντικών κτλ. Κάθε μία από αυτές όμως είναι απόρροια μιας διαταραχής της παραγωγής μελανίνης και επιδεινώνονται πάντα με την έκθεση στον ήλιο. Δερματικές επεμβάσεις όπως τα peelings και οι δερμοαπόξεσεις έχουν την ικανότητα, εάν ο ασθενής δεν ακολουθήσει τις κατάλληλες οδηγίες, να οδηγήσουν σε τέτοια φαινόμενα. Από τις δυσχρωμίες που αντιμετωπίζονται με καλλυντικά προϊόντα, αυτές που οδηγούν συχνότερα στην αναζήτηση βοήθειας είναι οι ακτινικές κηλίδες (που αλλιώς ονομάζονται “καφέ κηλίδες” ή “κηλίδες γήρατος”).

Σε ποιες ηλικίες εμφανίζονται;

Σήμερα παρατηρούνται συχνά ακόμη και σε νέα άτομα. Οφείλονται στον ήλιο και τις βρίσκουμε κυρίως σε σημεία του ώματος που μένουν ακάλυπτα στον ήλιο και κυρίως στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και στα χέρια. Πολλές φορές μάλιστα, οι υπεριώδεις ακτίνες επιταχύνουν την απορρύθμισή του μηχανισμού που δημιουργεί τις πανάδες. Ο άναρχος πολλαπλασιασμός των μελανοκυττάρων απαντά στο γιατί κάποιες περιοχές του δέρματος παρουσιάζουν υπερμελάγχρωση γρηγορότερα απο ότι άλλες, κατά την έκθεση στον ήλιο.

Οι πανάδες είναι μια μόνιμη κατάσταση στο δέρμα μου;

Αντιαισθητικές και επίμονες, οι πανάδες απαιτούν μακρόχρονη θεραπεία που θα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από τη μέγιστη δυνατή προστασία από τον ήλιο.

Είναι πολύ σημαντικό να δράσεις άμεσα με το που αντιληφθείς την παρουσία τους, καθώς οι υπερμελαγχρώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όταν εντοπίζονται στην επιδερμίδα. Αν η μελανίνη, εξαπλωθεί στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, συλλαμβάνεται απο μακροφάγα που την σταθεροποιούν οριστικά και είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αυτή.

Τι να κάνω;

Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να σε πείσουν, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, όμως με μεθοδευμένες κινήσεις μπορείς να απαλλαγείς από τις δυσχρωμίες και να επαναφέρεις τον φυσιολογικό τόνο στην επιδερμίδα σου.

3 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΜΕΛΑΓΧΡΩΣΗΣ

 

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ (ΧΕΙΜΩΝΑ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ)

Ναι, το έχουμε ξανακούσει αυτό, όμως όσες φορές και να το δούμε γραμμένο, δεν είναι αρκετό για να τονίσουμε την σημασία του. Πρόκειται για το απόλυτο εργαλείο ομορφιάς και ΥΓΕΙΑΣ που πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή φροντίδα του εαυτού μας. ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Ο δείκτης προστασίας πρέπει να είναι 50 spf, αυτό είναι το πρώτο καθοριστικό βήμα για ένα υγιές δέρμα.

Μερικές από εμάς θα αναρωτηθούν, γιατί και τον χειμώνα; Αφού δεν έχει τόσο ήλιο;;;

Λάθος, λάθος, λάθος!

Οι ακτίνες UVA που επιταχύνουν την γήρανση του προσώπου μας, δεν ξεχωρίζουν τις εποχές, επιτίθενται στο δέρμα μας καθ’ όλη την  διάρκεια του χρόνου και προκαλούν ζημιά ακόμα και όταν τα σύννεφα σκεπάζουν τον καταγάλανο ουρανό, καθήκον μας απέναντι στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου μας είναι να το προστατέψουμε, γι’ αυτό το εντάσσουμε σε καθημερινή βάση στην πρωινή ρουτίνα ομορφιάς μας, κάθε μέρα.

2. ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

Σήμερα οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας, έχουν τα μέσα για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα με εξειδικευμένες θεραπείες οι οποίες στοχεύουν με ακρίβεια στο πρόβλημά μας και δίνουν ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, εφόσον είμαστε μεθοδικές και θέλουμε πραγματικά να απαλλαγούμε από αυτόν τον βραχνά.

Οι πανάδες πρέπει να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μην γίνουν ένα χρόνιο πρόβλημα που θα μας στεναχωρεί όλο και περισσότερο με το πέρασμα των ετών. Ο δερματολόγος μας, μπορεί να διαγνώσει το πρόβλημα, και να εφαρμόσει την κατάλληλη θεραπεία που απευθύνεται στον δικό μας τύπο δέρματος, επιτυγχάνοντας γρηγορότερο και
μακροβιότερο αποτέλεσμα.

3. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ

Αφού ξεκαθαρίσαμε πως τα πρώτα 2 βήματα είναι απαραίτητα, σειρά έχει το εργαλείο που θα συνδράμει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των πανάδων. Τα καλλυντικά νέας γενιάς είναι σε θέση να χαρίσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε συνέργεια με τα 2 πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η εταιρία Βιοτεχνολογικών δερμοκαλλυντικών ISSÉIMI MADRID προτείνει μια εξειδικευμένη θεραπεία με τον λευκαντικό ορό CLARIDERMIL, ο οποίος με την δύναμη της βιοτεχνολογίας, χρησιμοποιεί 2 πεπτίδια που αποχρωματίζουν, και μειώνουν την παραγωγή των μελανοκυττάρων που εμφανίζονται στο δέρμα μας με την μορφή των πανάδων. Πρόκειται για έναν
ιδιαιτέρως ισχυρό ορό που πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σαν συμπληρωματική θεραπεία κατά την διάρκεια των μηνών φθινοπώρου, χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης, εφαρμόζεται ΜΟΝΟ στις προβληματικές περιοχές πριν πέσουμε για ύπνο, ξεβγάζουμε το πρωί τυχόν υπολείμματα και εφαρμόζουμε υποχρεωτικά το αντηλιακό μας με δείκτη προστασίας 50spf.

Ωραία, χρησιμοποιώ ένα δυνατό καλλυντικό, θα δω άμεσα κάποιο αποτέλεσμα;

Όπως εξηγήσαμε παραπάνω, όταν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα όπως οι δυσχρωμίες του προσώπου, πρέπει να είμαστε μεθοδικές και αποφασισμένες, η σωστή χρήση ενός καλλυντικού δεν αποτελεί το μαγικό φίλτρο που θα λύσει όλα τα προβλήματα μονομιάς, όμως εγγυάται ότι θα πάρουμε το μέγιστο όφελος όσων προσφέρει. Εφόσον ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα, θα έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε περίπου 8 εβδομάδες*

 

Πρόσφατα Άρθρα